HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 03 MAYIS 2024, CUMA





ÜMİT'İN UZMANLARI EĞİTİM VERDİ

Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon'da gerçekleştirilen eğitime, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Seda Uysal Aydın ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ülkü Korkmaz katıldı.
10.02.2024 21:31
ÜMİT'İN UZMANLARI EĞİTİM VERDİ
ÜMİT'İN UZMANLARI EĞİTİM VERDİ
Gebeliğin ilk 3 ayında meydana psikolojik değişiklikler hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Seda Uysal Aydın aktardı: "Bu; zıt duyguların geliştiği bir dönemdir. Bulantı kusma, yorgunluk, halsizlik, uykulu hissetme bebeği suçlamaya neden olabilir. İkinci 3 ayda; gebelik kabullenilmiştir. Zıt duygular ortadan kalkar. Duygusal olarak hassas ve kırılgan olunabilir. Son 3 ayda; bebek ile iletişim kurulmaya başlanır. Gebelikten 'bıkma' duygusu hissedilebilir. Doğum hakkında endişeler artar. "
Her gebede gebeliğe bağlı istenmeyen veya riskli durumlar gelişebileceğine dikkat çeken Dr. Aydın, "Hangi gebede bu sorunların gelişeceğinin tam olarak bilinmesi mümkün değildir. Ortaya çıkabilecek riskli durumların erken dönemde saptanması ve müdahale edilmesi açısından her gebenin düzenli aralıklarla izlenmesinin hayati önemi vardır." şeklinde konuştu.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ülkü Korkmaz ise yeni doğan bebek bakımı ve kontrolleri hakkında bilgi verdi. "Anne yanına gelen bebeğin ateş, solunum, dolaşım, kan şekeri, beslenme takibi yapılır. Özellikle ilk 24 saat içinde dışkı ve idrar çıkışı olması önemlidir." Bebeğin taburcu edilmeden önce yapılması gerekenleri anlatan Korkmaz, "İlk topuk kanı alınır, işitme testi yapılır, tekrar muayene edilerek, eğer problem yok ise eve gönderilir. Taburculuktan sonra 3-5 gün içinde tekrar uzman hekim muayenesi için polikliniğe yönlendirilir."
Her annenin bebeğine yetecek sütünün bulunduğunu ifade eden Dr. Korkmaz, emzirme sürecinde bebeğin annesinin memesine temasının önemli olduğunu, süt az olsa dahi annenin bebeği emzirmekten vazgeçmemesi gerektiğini belirtti. Anne sütünün yeterli olduğunun nasıl anlaşılacağına ilişkin ise Dr. Ülkü Korkmaz, şunları anlattı: "Anne sütü yeterli olan bebek emerken yutkunur, kilo alır ya da kilosunu korur. Günde 3-5 kez idrar yapar, kakasını yapar. Bebek emdikten sonra anne memelerinin boşaldığını hisseder. Anne sütünü sağıp miktarına bakabilir."

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr