HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 MAYIS 2024, PAZAR

TÜBİTAK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, 100. Yıl TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı.
27.12.2023 19:37
TÜBİTAK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
TÜBİTAK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kültürlerinde, marifetin iltifata tabi olduğunu belirterek, iyi ve başarılı olanı, ülke önünde yeni yollar açanı ödüllendirmek ve insanlığın ortak bilim hazinesine katkı yapanı takdir etmenin görevleri olduğunu söyledi ve başarıların desteklendikçe büyüdüğünü, sahip çıkıldıkça geliştiğini, toplum tarafından kıymeti bilindikçe serpileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, takdir edilen her başarının, yeni çalışmaların ilham veren, yepyeni başarı hikâyelerinin önünü açtığını kaydederek, ödüllerin takdimi ile bunları yapma gayretinde olduklarını vurguladı.
Toplamda, 77 bilim insanına bilim ve kültür müktesebatına katkıları için ödüllerle teşekkürlerini ifade edeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödüllerin, Türkiye'de bilimsel faaliyet yürüten herkes için teşvik unsuru olacağına inandığını dile getirdi.

TÜBİTAK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuşmasının ardından TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından tasarlanıp geliştirilen ve üretilen ilk yerli ve millî yüksek çözünürlüklü uydu olan İMECE'nin 1/12 ölçekli maketi ile TÜBİTAK Kutup Bilimleri Ansiklopedisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri sahibi akademisyenlere ödüllerini tek tek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, akademisyenlerle günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr