HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 05 MAYIS 2024, PAZAR





Ben Telli Gölpek (Ozan Suna Telli)

14 Mayısta yapılacak olan seçimlere Milletvekili adayı olarak başlayan ancak BTP'nin büyük bir fedakarlık ederek seçimlerden muhalefet lehine çekilmesi üzerine adaylıktan çekilen Ozan Suna Telli Gölpek'i ziyaret ettik.

16.04.2023 17:57
Ben Telli Gölpek (Ozan Suna Telli)
Ben Telli Gölpek (Ozan Suna Telli)

Bağımsız Türkiye Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı Ozan Telli Gölpek kimdir? Kendi dilinden sizlerle buluşturmak istedik. Çünkü Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) olarak tarihte eşine az rastlanan bir fedakarlığa imza attılar.

İşte Kendi dilinden Telli Gölpek:

1956 Eskişehir ili Alpu İlçesi Sarıkavak Köyü'nde dünyaya geldim .İlkokulu köyüm Karıkavak'ta, orta okulu Eskişehir Süleyman Çakır Kız Lisesi,nde okudum. Şiire ilgim ilkokul yıllarında başladı. Şiir yazmaya ortaokul yıllarında başladım. Orta okulu okuduğum yıllarda evlilik nedeniyle Eskişehir İli Seyitgazi İlçesi Doğançayır Köyü'ne yerleştim, çiftçi eşi üç çocuk annesiyim.

Şiire ilgim çocukluk yıllarında başladı. Az önce ifade ettiğim gibi ortaokul yıllarında şiir yazmaya başladım. Fakat ailevi nedenlerden dolayı tahsilimi yarım bıraktım. İlk şiirim, 1992 yılında Cem Dergisi'nde yayınlandı. 1993 yılında ilk kitabım Bekleyiş yayınlandı. Bekleyiş kitabım yayınlandıktan sonra 1995 yılında şiirlerimi deyiş ve türkü olarak seslendirmeye başladım. 1997 yılında 2. kitabım Özleyiş'i; 2000 Yılında Söyleyiş ve Gökyüzüm kitaplarım izledi.

1997 yıllarında sazımla türkülerimle; Valiliğin, belediyelerin, muhtarlıkların hazırlamış oldukları programlarda kadın ozan olarak yer aldım. Türkiye'min çeşitli illerinde Anadolu Kadını'nı temsilen programlara katıldım, yüzlerce belgeler, ödüller,plaketler aldım. Şiirlerim çeşitli kitap, dergi, gazete, antoleji, takvim, ansiklopedi ve benzeri alanlarda yayınlandı. Çalışmaların bunlarla sınırlı kalmadı. Tevizyon ve radyo programlarına katıldım. TRT'den birincilik ödülü aldım. Milli bayramlarda okullarda konuşmalar yaptım, şiirler okudum kısacası 1000 yakın programa katıldım.

Hayatımı ve şiirlerimi konu alan tezler, belgeseller ve üniversite öğrencileri tarafından hazırlandı. Tüm bunlar arşivimde mevcuttur.

Partimiz olan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)'nin kuruluş yıllarında, Doğançayır Beldesi'nde Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin kurucu olarak yönetimde Başkan yardımcılığı ve kadın kolları başkanlığını yapıyordum. Aynı yıllarda 10 kasım Atatürk'ü Anma gecesinde yapmış olduğum konuşma ve okuduğum şiirden sonra BTP görevlisi tarafından ebedi Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş'ın Eskişehir'de yapacağı bir toplantıya davet edildim. Bu davete ailevi nedenlerden katılamamıştım. Çok üzgündüm...

2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda girdiğim sınav sonucu halk ozanı aşığı onayını aldım. 2013 yılında Doğduğum Köy Sarıkavak isimli kitabımda çocukluk yaşamımı ve soy ağımızı konu alan kitabımı yayınladım. 2014 yılında Eskişehir'e taşındık. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret ettim ve onun önerisi üzerine Odunpazarı kadın kolları yönetiminde yer aldım. O dönemdeki çalışmalara katıldım, toplantılarda konuşmalar yaptım.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçtaroğlu'na yazdığım bir mektuba cevap aldım. Bu bende o zaman milletvekilliği aday adaylığını düşündürdü. Ailem izin vermeyince istifa ettim...

Daha uzun uzun düşündükten sonra, bana gelen teklifi değerlendirdim ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)'ye Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş döneminde katıldım. Bende var olan Atatürk ve Ehlibeyt sevgisini BTP'de buldum. Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)'nin bir parçası olarak; saygı, sevgi, hoşgörü içinde süren çalışmalarına katkıda bulunmak istedim. Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş aramızdan ayrılınca Hüseyin Baş başkanımızla yola devam ettim.

Ben Telli Gölpek (Ozan Suna Telli)

Genel Başkanımız Hüseyin Baş Türkiye'nin en genç lideri. Biz O'nunla yolumuza devam ediyoruz. Bugünden sonra hedefim gelecek nesilleri aydınlığa ulaştıracak çalışmalara katkıda bulunmak, bana layık görülen Milletvekili adaylığı için başta Genel Başkanımız Hüseyin Baş'a, İl Başkanımız Fahri Gürgenburan'a ve tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Anadolu Kadınlarının temsilcisi olarak Eskişehir'e ve Ülkeme en iyi hizmeti yapmak için çalışmalarıma gece gündüz demeden devam edeceğim.

Bana bu fırsatı veren Eskisehirden Haber gazetesine teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum

 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr