HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 05 MAYIS 2024, PAZAR





“ESKİŞEHİR'DE BOKSA YETERİ KADAR DEĞER VERİLMİYOR!”

22.12.2023 23:38
“ESKİŞEHİR'DE BOKSA YETERİ KADAR DEĞER VERİLMİYOR!”
“ESKİŞEHİR'DE BOKSA YETERİ KADAR DEĞER VERİLMİYOR!”
Bu röportajı; bir boks antrenörü olmanın yanı sıra, Eskişehir ve Türk Boksunun efsane isimlerinden biri olan Reşat Kızanlı'nın oğlu; Veysel Karani KIZANLI olarak tamamen her şeyini bu şehire borçlu Eskişehirli hemşerimiz olarak veriyorum. Ben spor ve boks camiası içerisinde büyümüş bir spor adamı, iş adamı olarak Eskişehirliyim.
 


Rahmetli babam; Eskişehir'in yetiştirdiği en büyük sporcu ve spor adamlarından eski Türk Boks Milli Takım Baş antrenörü (Teknik Direktör), Eski Milli Boksör Reşat KIZANLI'dır.


Rahmetli Babam Türk Boks ve Spor Camiasına sayısız şampiyon ve sporcu kazandırmış biri, bu nedenle babam gibi idealleri olan değerlere, Amacı sadece Eskişehir sevdası olan spor adamlarına Eskişehirlilerin ve bölge yöneticilerinin sahip çıkmasını istiyorum.


ESKİŞEHİR 20 YILDIR TAKIM OLARAK MÜSABAKALARA KATILAMIYOR.


Ülkemizde Olimpiyat dereceleri alınan spor dalı BOKS alanında Eskişehir sınıfta kalmaktadır. Hiçbir geçmişi olmayan, Vasıfsız antrenörler ve Bu şehir halkı tarafından Halkın seçilmişlerinin duyarsızlığı yüzünden Eskişehir yıllardır TAKIM olarak müsabakalara katılamıyor.


Bizler Eskişehirliyiz! fakat Çok acıdır ki; Şehrimiz en son boks takımı olarak müsabakalara Rahmetli BABAM döneminde katıldı. Ortalama 20 yıl öncesinden bahsediyoruz, bu kanayan yaranın çeyrek asırı dolduracak olması büyük bir ayıp değil de nedir?


Bizler, Önderimiz Atatürk'ün bizlere emanet ettiği gençleri topluma faydalı birer genç olarak kazandırmak için mücadele ediyoruz.


Kendi branşımızda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yapılacak olan şampiyonalarda sporcularımızın en iyi dereceleri elde etmeleri için çalışmalarımızı yoğun bir tempoyla Kendisi ile gurur duyduğum, Rahmetli Babam; Reşat Kızanlı'nın öğrencisi ve Benim hocam Yılmaz AYAR önderliğinde Boks Antrenörü Veysel Karani KIZANLI olarak Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Boks Takımında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Fakat geldiğimiz noktada görüldüğüm lüzum üzerine yukarıda da belirttiğim gibi Boks dalında maalesef hiçbir adım atılmamaktadır.


ŞEHRİN TAKIMININ OLMAMASI BUGÜNÜN SORUNU DEĞİL; ŞEHRİ YÖNETENLER 20 YILDIR AYNI KİŞİLER.


Boks kulüplerine destekten bahsetmiyorum. Boks sporuna destekten bahsediyorum, Çevre illerde bir çok belediye bünyesinde spor a.ş ve belediye klüpleri kurulmaktadır neden Eskişehir de bulunan Büyük şehir dahil Diğer Belediyelerinin BOKS alanında Spor Kulübü yoktur? Bu durum Eskişehir'e yakışmamaktadır. Üstelik bu sorun bugünün değil, çeyrek aşıra yaklaşacak bir yerel yönetim sorunudur.


SÖZDE SOSYAL BELEDİYECİLİK


Sosyal Belediyecilik sözde olmamalı gerçekte yerel yönetimler ve sorumlu kişiler hizmet kısırlığını sözde sosyal belediyecilik anlayışıyla örtmeye çalışıyorlar. Bunun en basit örneği diğer illere bakıldığında Boks dalında birçok belediye girişimi bulunmakta. Bunun en güzel örneklerinden biri Ankarayı yöneten ANKARA Büyükşehir Belediyesine ait; ASKİ verilebilir.


Aski Avrupa Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları çıkaran Türkiye'nin en başarılı amatör spor kulübü en güzel örneklerden biridir.


BU ŞEHRİN NEDEN TAKIMI YOK?


Eskişehir yöneticileri; Boksun tehlikeli bir spor olduğunu düşünerek gerekli destekleri vermemektedir. Eskişehir olarak şehrimizin boks takımı bulunmamaktadır. Boks tehlikeli bir spor değildir, Profesyonel Boks ile Amatör Boks arasında siyah ve beyaz kadar büyük bir fark vardır. Bazı insanlar araştırma, soruşturma yapmadan Amatör boks hakkında tamamen yanlış fikirler ediniyorlar. Bahsettiğimiz Spor dalı Boks; 1904 yılından beri kesintisiz olarak olimpiyatlarda yer almaktadır.


Bir spor dalının olimpik müsabakalarda yer alması bu sporun tehlikeli olup olmadığını tartışmaya açmak bile komik olup, tamamen bilimden de uzak bir anlayıştır.


ESKİŞEHİR'İ YÖNETEN TÜM YEREL YÖNETİCİLER BU KONUDA SESSİZ KALMAKTADIR.


Ben buradan, Sn. Belediye başkanımız Yılmaz Büyükerşen, Kazım KURT ve Ahmet Ataç'a aynı şekilde de değerli meclis üyelerine seslenmek istiyorum. Yıllardır Eskişehir'in kanayan yarasına artık bir son verin. Eskişehir'e park, yol, asfalt, heykel vb. yapıların, çalışmaların yapılması gayretlerinin yanında ilk önce Spor ve Sporcuya destek konusunda var olan bu sorunu ortadan kaldırmalısınız.


GENÇLİK VE SPOR HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI NE İŞE YARIYOR?


BU AYRIMCILIK NEDEN?


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerinin gençlik ve spor hizmetleri daire başkanlığı ne işe yaradığını açıklayabilecek biri var mı?


Soru çok basit; benim alanım boks olduğu için tek soru soruyorum, 20 yıldır boks dalında şehir için, Eskişehir için ne yapıldı? Neden amatör spor dalları arasında ayrım yapıyorsunuz?


Başta Büyükşehir ve Merkezi İlçemizde, çocuklarımıza ve gençlerimize spor yapma imkânı sağlamak ve tüm Eskişehir gençliğine spor yapma imkânı vererek onları daha sağlıklı, daha sosyal, daha enerjik bireyler haline getirmek ve Türk sporuna da yeni yeteneklerin keşfedilmesi gayreti içerisinde olmalısınız.


Eskişehir'de spor şenlikleri düzenleyerek Eskişehir gençliğini sporun birleştiriciliğini kullanarak, kötü alışkanlıklardan uzak; nezih ve sağlıklı ortamlarda bir araya getirip, paylaşımcı bireyler olarak topluma kazandırmayı amaç edinmelisiniz, çocuklara ve gençlere fiziksel özellik aranmaksızın spor yapma olanağı sağlamalı, çocukların ve gençlerin spora aktif katılımlarını teşvik etmek ve sporun faydalarını tabana yaymalısınız.


ASKİ örneğinde olduğu gibi Belediyeler bünyelerinde tüm amatör branşları ayırmadan destek sağlasın, Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi kurulsun, spor dalları arasında ayrım kalmasın! Şehrimizin artık bir takımı olsun!


Yetkililerin bu alandaki yetkilerini kullanmalarını istemeyi, bireysel hak olarak görüyorum.

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr