HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 03 MAYIS 2024, CUMA





"Medeni Yasa Kadınlar İçin Güvencedir"

29 Ekim Kadınları Derneği Şube Başkanı Sibel Erenoğlu bir basın açıklaması yaparak, "Medeni Yasa Kadınlar İçin Güvencedir"dedi.
17.02.2024 22:20
"Medeni Yasa Kadınlar İçin Güvencedir"
"Medeni Yasa Kadınlar İçin Güvencedir"
Sibel Erenoğlu, "Bugün, tüm yurttaşlar İçin Cumhuriyet Devrimlerinin önemli bir kazanımı olan Medeni Yasa'nın kabulünün yıl dönümündeyiz. Yaşamı laik ve demokratik bir temel üzerinde inşa etme kararlılığının ürünü olan Medeni Yasa, özellikle kadınlar için evde, işte, sosyal yaşam içinde eşit haklara sahip olmanın güvencesi oldu" dedi.
29 Ekim Kadınları Derneği Şube Başkanı Sibel Erenoğlu, "Medeni Yasa'nın, Gerekçesinde "Dini esaslar üzerine kurulmuş olan Mecelle'den vazgeçiş nedeni olarak, " dinlerin değişmez kurallar vaaz ettiği, yaşamın ise sürekli gelişerek yeni ve çağdaş gereksinimler yaratacağı" ifade ediliyordu. Kadın hareketi, ilerleyen süreç içinde Yasa'nın daha çağdaş ve eşitlikçi bir yapıya kavuşması için mücadele etti. 2002 de daha ileri bir Yasa'nın temelleri atıldı. Bugün iktidar, yeniden Mecelle'ye dönmeye çalışıyor. Medeni Yasa'da yapılmak istenen her değişiklik , kadının eşit yurttaşlık haklarını tırpanlama girişimidir. Örneğin, boşanmaya kolaylık iddiası, esas olarak " boş ol" kuralının yeniden getirmektir. Kadınlar olarak Medeni Yasa'ya dokunulmasına izin vermeyeceğiz. Geriye değil ileriye taşıyacağımız eşitlikçi bir ülke için mücadelede kararlıyız" diye sözlerini tamamladı.           
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr