HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 03 MAYIS 2024, CUMA





GASTRONOMİDE EN İYİ 5 ŞEHRİMİZ

Türkiye, zengin ve çeşitli bir yemek kültürüne sahip bir ülke. Gastronomi haritasında bazı şehirler ise öne çıkıyor. Bu şehirler, hem yöresel hem de uluslararası mutfaklardan esinlenerek kendine has bir gastronomi kimliği oluşturmuş durumda. İşte o şehirler
27.02.2024 16:11
GASTRONOMİDE EN İYİ 5 ŞEHRİMİZ
GASTRONOMİDE EN İYİ 5 ŞEHRİMİZ
Türkiye, zengin ve çeşitli bir yemek kültürüne sahip bir ülke. Tarihte pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Türkiye, farklı coğrafyalardan gelen lezzetleri bir arada sunuyor.

Türkiye'nin gastronomi haritasında ise bazı şehirler öne çıkıyor. Bu şehirler, hem yöresel hem de uluslararası mutfaklardan esinlenerek kendine has bir gastronomi kimliği oluşturmuş durumda. UNESCO tarafından da gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen bu şehirler, lezzet tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler arasında. İşte Türkiye'nin gastronomi sahasında en iyi 5 şehri:


1. Gaziantep: Kebaptan baklavaya lezzetler diyarı


Gaziantep, Türkiye'nin gastronomi sahasında en iyi 5 şehir listesinin başında geliyor. 2015 yılında UNESCO tarafından gastronomi şehri olarak ilan edilen Gaziantep, 500'den fazla yöresel yemeğe ev sahipliği yapıyor.

Gaziantep mutfağı, et, sebze, bakliyat, baharat ve tatlıların ustaca kullanıldığı bir mutfak. Gaziantep'in en meşhur yemekleri arasında patlıcan kebabı, içli köfte, yuvalama, alinazik, beyran çorbası, katmer ve baklava sayılabilir. Gaziantep, aynı zamanda dünyanın en kaliteli Antep fıstığının yetiştiği yer olarak da biliniyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr