HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 04 MAYIS 2024, CUMARTESİ





Yeni Sendika, üye aidat kesintisini binde 4'e düşürdü

Yeni Sendika, %2'lik baraj engelinin Anayasa Mahkemesi'nin iptal etmesinin ardından yeni bir çalışmayı sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına duyurdu.Yeni Sendika Eskişehir İl Temsilcisi Abdulbaki Tekin, yaptığı açıklamada henüz 30 yıllık geçmişe sahip kamu sendikacılığının özellikle son yıllarda pandemi sürecinde sahipsiz bıraktığı, Toplu Sözleşme sürecinde ise sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını alma mücadelesi vermediği için çalışanların  sendikacılığı zenginleşme ve konfor alanı olarak görüldüğünü  ve kamu sendikacılığının itibar kaybettiğini ifade etti.
21.02.2024 09:53
Yeni Sendika, üye aidat kesintisini binde 4'e düşürdü
Yeni Sendika, üye aidat kesintisini binde 4'e düşürdü
Özellikle %2 barajının kalkmasından sonra yetkili Konfederasyon Genel Başkanı'nın tekrar bir kanun değişikliği acilen yapılmalıdır açıklaması sonrası çalışmaların ciddi tepki gösterdiğini ifade eden Tekin, 12.000 TL seyyanen zammın emekliliğe yansıtılmamış olması, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının kamuda en düşün ücreti aldığı bir dönemde bu sorunların dile getirilmesi gerekirken tekelci sendikal anlayışı için  hala çalışanları kendilerine mahkum etme gayretinin çalışanlarda sendikacılığa bakışı olumsuz etkilediğini ve zarar verdiğini söyledi.
Üye aidatları düşürüldü
Tekin, %2'lik barajın iptali sonrasında Sendika Genel Merkezi olarak aldıkları karar doğrultusunda 4688 sayılı kanunun 25. Maddesi gereği kanunun verdiği yetki çerçevesinde üye aidatlarını binde 5'ten binde 4'e düşürdüklerini böylece üyeden kesilen aidat miktarının %20'sini sendikanın kasası yerine üyenin cebine aktaracaklarını ifade etti. Bu düzenlemedeki temel amacın sendikacılığın  zenginleşme ve gelir elde etme aracı olmadığı yaklaşımı ile çalışanlarda sendikacılığı karşı oluşan kötü imajın düzeltilmesine katkı sunmak olduğunu ifade etti.
Tekin aynı zamanda Çalışma Bakanlığına yapacakları müracaatla  üyelerden yapılacak sendika kesintilerinin oranının en fazla binde üç ile sınırlandırılmasını talep edeceklerini ifade etti.
Üye kesintilerinin binde 5'ten binde 4'e düşürülmesi ile her bir üyenin cebine yıllık ortalama 750 TL fazla girecek.dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr