HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 05 MAYIS 2024, PAZAR





BESTEKÂR HÜSEYİN ERBAY’A MESAM BAŞKANLIĞINDAN ÖDÜL

Şehrimizin yetiştirdiği Hoca-Şef ve Bestekar Hüseyin Erbay'a Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) tarafından hizmetlerinden dolayı teşekkür şilti verildi.
30.01.2024 14:29
BESTEKÂR HÜSEYİN ERBAY’A MESAM BAŞKANLIĞINDAN ÖDÜL
BESTEKÂR HÜSEYİN ERBAY’A MESAM BAŞKANLIĞINDAN ÖDÜL
Ömrünü musikiye, Eskişehir'e ve öğrencileri ile korosuna adayan bu yıl 59. Sanat yılını kutlayacak olan Erbay, bu süre içerisinde 20 bine yakın öğrenciye Türk Sanat Müziğini aşıladı.
Kendisinin 59, Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosunun 49'uncu sanat yılı olan Hoca-Şef ve Bestekar Hüseyin Erbay, öğrencilerinden çoğunun başarıya ulaşarak başta TRT olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı korolarına girdiklerini söyledi.


(MESAM) tarafından hizmetlerinden dolayı teşekkür şilti verilen Erbay şunları söyledi:


"49 yıllık koro şefliği süresi içerisinde Güzel Sanatlar Liselerine, Türk ve Batı Müziği Konservatuvarlarına girdi. Eserleri TRT denetiminden geçen bestekar, ud sanatçıları yetiştirdim. TRT'nin değişik yıllarda açtığı ses yarışmalarını kazanan pek çok öğrencim oldu. Çok sayıda da koro şefi ve hocası yetiştirdim."


MESAM'ın yaptığı jeste çok sevindiğini ve mutlu olduğunu da kaydeden Erbay, bu jestlerinden dolayı MESAM Başkanı ve ilgililere de teşekkür ederek, "Gücüm yettiğince yüce musikimize, Eskişehir'e ve öğrencilerime, koroma hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr