HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 05 MAYIS 2024, PAZAR





LAİKLİK DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİDİR

29 Ekim Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Sibel Erenoğlu bir basın açıklaması yaparak, "Laiklik demokrasinin vazgeçilmezidir. Laikliğin Anayasamiza girişinin 87. Yıl dönümündeyiz. Anayasa'nın 2. Maddesinde yer alan devletin niteliklerinin değiştirilemeyeceği de 4. Madde de hüküm altına alınmıştır" dedi.
04.02.2024 18:21
LAİKLİK DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİDİR
LAİKLİK DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİDİR
29 Ekim Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı sözlerine şöyle devam etti:
 
Devletin, özellikle yurttaşların inanç özgürlüklerine müdahale etmeyeceği, hem de devlet işlerinin herhangi bir inançla yönetilmeyecegi, devlet işlerinde aklın ve bilimin egemen olacağını güvence altına alan laiklik ilkesi, neyazik ki bugün, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ÇEDES, Adalet Bakanlığı'nın Anayasa ve Medeni Yasa değişiklikleri , Diyanet İşleri Başkanlığı'nın temel yasalarımıza aykırı açıklamaları ve yetkilerini aşarak kreslerden ilk ve ortaöğretime uzanan projeleriyle fiilen ihlal edilmeye calışılıyor.Laikligin korunmasının demokratik bir toplum için vazgeçilmez olduğu açıktır. Bu ilke özellikle de kadınlar için yaşamsal önemdedir. Bugün komşularımız İran, Afganistan ve Pakistan'daki kizkardeslerimizin yaşadıkları, laikliğin yaşama hakkı ile de bağlantılı olduğunun açık örneğidir. Yaşam hakkımızı, demokrasiyi, eşitligi ve barışı sağlamak için laikliğe sahip çıkmanın hepimizin sorumluluğu olduğunu anımsatıyor, yönetenleri Anayasa'ya uymaya davet ediyoruz.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr