HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 05 MAYIS 2024, PAZAR





ODUNPAZARI UĞUR MUMCU'YU UNUTMADI

Odunpazarı Belediyesi, 24 Ocak 1993'te Ankara'daki evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesiyle hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu'yu unutmadı.
24.01.2024 19:33
ODUNPAZARI UĞUR MUMCU'YU UNUTMADI
ODUNPAZARI UĞUR MUMCU'YU UNUTMADI
 31 yıl önce katledilen Uğur Mumcu için bombalı suikasta uğradığı "06 YR 245" plakalı aracının bulunduğu Uğur Mumcu Parkı'nda anma töreni düzenlendi. Anma töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Uğur Mumcu cinayetinin siyasi bir cinayet olduğunun altını çizdi. Uğur Mumcu'nun katillerinin aradan geçen 31 yıla rağmen bulanamadığına dikkat çeken Başkan Kurt, "Unutmayacağız. Unutturmayacağız. Bu cinayetler çözülünceye kadar biz direneceğiz. İtiraz etmeye devam edeceğiz" dedi.



Anma törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Ünal'ın yanı sıra çok sayıda gazeteci ve vatandaş katıldı. Anma töreninde, törene katılanlar Uğur Mumcu'nun saldırıya uğradığı "06 YR 245" plakalı aracının sergilendiği kaideye kırmızı karanfil bırakarak, barış güvercini uçurdu. Törende Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü sanatçısı Aydın Ünal "Yiğidim Aslanım" ve "Uğurlar Olsun" ağıtını söyledi. Anmaya katılanlar Ünal tarafından seslendirilen ağıtlara hep birlikte eşlik etti. 



"BU BİR SİYASİ CİNAYETTİR"



Anma etkinliğinde konuşan Başkan Kurt, Uğur Mumcu cinayetinin siyasi bir cinayet olduğunun altını çizdi. Uğur Mumcu'nun katillerinin aradan geçen 31 yıla rağmen bulanamadığına dikkat çeken Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Her 24 Ocak'ta bu katliamı lanetliyoruz. Ama duymuyorlar. Anlamıyorlar, anlamak istemiyorlar. Siyasi cinayetin sağı solu olmaz. Siyasi cinayettir bu. Bu siyasi cinayete, sağcılar ses çıkarmadığı için sağcılar öldü. Solcular ses çıkarmadığı için solcular öldü. Bu bir politikadır. İnsanları susturmak, sömürüyü, zulmü devam ettirmek için uygulanan bir politikadır. Ve bu politikanın sebeplerini bilenler asla ve asla çözmek istememektedirler. Bizim de bunu unutmamızı beklemektedirler. Unutmayacağız. 'Vurulduk ey halkım unutma bizi' diyoruz. Unutmayacağız. Unutturmayacağız. Bu cinayetler çözülünceye kadar biz direneceğiz. İtiraz etmeye devam edeceğiz. Çünkü demokratik, sosyal bir hukuk devleti oluncaya kadar mücadele etmek zorundayız. Bu mücadeleden vazgeçtiğimiz anda hepimizi susturacaklar. Ve o zaman işte istediklerine ulaşacaklar. Buna izin vermemeliyiz. Buna izin verdiğimiz takdirde pek çok cinayetin aydınlanma ihtimali olmayacaktır ve yeni cinayetler ortaya çıkacaktır. Geçen yıl burada konuşurken Sinan Ateş cinayetinin sorduk hesabını. Sinan Ateş cinayetinin ne hesabı soruldu, ne faili bulundu, ne de rahatsız olundu. Bu memleketin sağcıları, solcular öldürüldüğü zaman sustu. Şimdi konuşacak adamları kalmadı. Biz ona da itiraz ediyoruz. Hiç kimse düşüncesinden, siyasi etkinliğinden, siyasi eyleminden dolayı susturulamaz. Biz Türkiye'nin solcuları, Türkiye'nin aydınları buna itiraz etmeye devam etmeliyiz. Etmediğimiz takdirde yeni cinayetler gelir. Yenileri geldikçe bunlar palazlanır. Ve bu palazlanma sürdükçe sömürü, açlık, yoksulluk devam eder.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--














logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.com
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr